Kilder til 2. verdenskrig

Toppbilde
Ingress
Her finner du en oversikt over ulike kilder knyttet til 2. verdenskrig.
Relaterte Nyheter
Av
Hovedinnhold

Omkommede i 2. verdenskrig

  • Våre Falne. Stor og søkbar database som er utviklet av VG, med datagrunnlag fra Slekt og Data og Nasjonalbiblioteket. Du kan lese mer om 11.893 norske ofre fra andre verdenskrig. Mange av biografiene har også bilder. Du kan søke på navn, steder og hendelser, samt se en kartpresentasjon over hvor dødfallene fant sted. Der kan du også få et historisk bakteppe hvilke krigshandlinger som fant sted på ulike datoer.
  • Døde etter bombinga av Laksevåg 4. oktober 1944. Denne basen inneholder opplysninger om de 193 sivile som i ettertid ble erklært død som følge av bombeangrepet mot ubåtbunkeren på Laksevåg i Bergen 4. oktober 1944. Om en person er funnet registrert i offentlige protokoller, er dette angitt med dato og reg.nr.
  • Døde i Bergen som følge av flyangrepet 29. oktober 1944. Denne basen inneholder opplysninger om personene som mistet livet da allierte fly gjennomførte en feilbombing i Bergen. 43 personene, deriblant 4 brannmenn, mistet livet som følge av angrepet.

Fangeprotokoller

Publikasjoner

Krigsseilere og sjøfart

  • Krigsseglerregisteret. Søkbar database med oversikt over norske menn og kvinner som seilte i nøytral fart, for Nortraship, i hjemmeflåten, i marinen, for allierte og nøytrale handelsskip, og i alliert marine. Utenlandske sjøfolk som seilte for Nortraship og i hjemmeflåten skal også registreres. Hver person har sin egen biografiside. Arbeidet med å samle informasjon til registeret pågår fremdeles.
  • Norske skip i krig 1939-1945. Liste over 1381 norske skip som deltok i 2.verdenskrig.

Flyvåpenet

Andre kilder

Relaterte Nyheter
Kun for medlemmer